NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

Mógil & Rue RoyaleZPF vindt dit leuk!

Locatie
Bovenzaal
Aanvang
aanvang 20:00
Open
open 19:30
Prijs
vvk: € 12.50
deur
deur: € 14.00
Genre
Indie
Luister
Status
Tickets

Dat IJsland vol zit met wonderlijke schatten is geen geheim meer. Naast Björk, Sigur Rós en vele andere muzikale praal is het land rijk aan natuurlijke landschappen waar menig buitenlandse boswachter, dier en inwoner jaloers op mag zijn. Maar sommige pracht is nog onaangetast gebleven. Onder deze categorie valt de band Mógil.

Mógil

Het kwartet brengt op een eigenzinnige manier de IJslandse natuur tot leven op welke plek ze maar komen. Een warm en rond geluid waar alle instrumenten elkaar exact aanvullen zonder ook maar één noot te veel te spelen. Daarnaast bestaat de band niet uit de minste artiesten, waaronder trompettist Eiríkur Orri Ólafsson, die ook met Sigur Rós en Múm toert een goed voorbeeld is.

In het najaar van 2008 brachten ze hun eerste CD ‘Ró’ uit en werd gelijk genomineerd voor IJslandse Music Awards in dat jaar. Twee en een half jaar later in een studio in IJsland, omringt door walvissen, meeuwen en zeehonden, nam Mógil ‘Í stillunni hljómar’ op, waarna een lang tournee volgde.

Verwacht: de gedaante van het IJslandse landschap vertaald naar muziek waarbij het speciale instrumentarium elkaar optimaal aanvult met minimalistische soundscapes.

 


Rue Royale

Rue Royale kan geen genoeg krijgen van Nederland. Na drie succesvolle shows afgelopen weekend is het Brits/Amerikaanse folkduo deze zondag terug voor een concert  in Perron 55.
Het folkduo Rue Royale werd opgericht in 2006 en is sindsdien bijna non-stop aan het touren.

Geïnspireerd door de diverse stijlen die ze onderweg passeren, weten de echtelieden Brookln en Ruth Dekker met een minimale bezetting het maximale uit hun muziek te halen. De betoverende folk met de prachtige, harmonieuze samenzang van het echtpaar kan steevast rekenen op goede reacties van de pers, ook hebben zij dankzij hun eerdere optredens een behoorlijke fanbase in Nederland weten op te bouwen. Vorige week verscheen hun derde plaat ‘Remedies Ahead’; het is tot nu toe het meest romantische album van het duo. Met fraaie nummers als ‘Set Out To Discover’, ‘Pull Me Like A String’ en ‘Brought Up Somewhere Else’ is Rue Royale een echte aanrader voor de liefhebbers van o.a. Kim Janssen, Damien Rice, Doves en Elbow.

Het album Remedies Ahead staat nu op de luisterpaal van 3voor12! klik hier

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer