NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

Nach van 't Limburgse Leed

Locatie
Extern
Aanvang
aanvang
Open
open
Prijs
deur
Genre
Overig
Luister
Status
Gratis

Sinds 2011 is Perron 55 ook onderdeel van de Nach van 't Limburgse Leed. Dit keer wederom met een bijzonder project op evenzo bijzondere locaties. 't Poppodium onderwaeg noar de stad!

Achtergrónd Nach van 't Limburgse Leed

Zó’n dertièn jaor geleeje haet ein klein gruupke Venlonaere ‘t initiatief genaome ein jäörliks truukkómmend dialekfestival te organisaere. Doel waas en blief ein breid publiek in aanraking laote kómme met de dök onverwachte kante van de streektaalmezièk in 't Limburgse dialek. Weej wille muzièkante, teksdichters en componiste bliève stimulaere zich bezig te halde met ‘t Limburgse leed. Iddere derde zaoterdaag van september is de Venlose (en dit jaor ouk Sittardse) binnestad eur festivalterrein. De Nach initiëert en ondersteunt creatieve projekte um zoeë de Limburgse dialekmezièk te versterke en te vernieje.

D’n dertiènde Nach

As det maar good geit. Want ein dertiènde editie organisere in tieje van economische taegespood en onzekerheid, is det neet ‘t ongelök opzeuke? Crisis volg op crisis, in de cultuursector maar ouk in de horeca steit ‘t water wies aan de lippe… Veurluipig lièke d’r allein maar mièr dónkere wolke samen te pakke. En dan is d’r ouk nog de Mayakalender, as we dae motte geluive wuurd ’t dit jaor zoewiezoeë de letste Nach van ’t Limburgse Leed.

Maar nae minse! Stop maar met doemdinke want de Nach geit gewoën door. En wie. Luuster nao al die sjieke Limburgse artieste die vanaovend op de planke staon en de fleurs weer gans op. De Nach is en blief veur nop. Bin welkom op al ós locaties en geneet van de meis oèteinlaupende mezièk in de meis oèteinlaupende dialekte, met eine verbindende factor: ós Limburgse taal.

De vinds d’r tal van optraeje-tips om ‘t ongelök mei te verjage. Wedde det ge d’n Nach op fortuunlijke wiès door gót kómme? Sterker nog: nao vanaovend kint geej maar ein conclusie trekke: weej zien schatrièk met zoeëvuul goje Limburgstalige artieste.

Geneet van ’t laeve, en van de Nach! 

 

Hou onze website en de website van de Nach in de gaten voor meer informatie en de programmering. 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer