NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

2 t/m 5 aug. Zomerparkfeest

Locatie
Extern
Aanvang
aanvang
Open
open
Prijs
deur
Genre
Overig
Luister
Status
Gratis

Het Zomerparkfeest is een gratis toegankelijk, vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Met ruim 80.000 bezoekers over vier dagen en een programma van zo’n 100 acts is het bovendien een van de grootste Nederlandse festivals in zijn soort. Het zwaartepunt van de programmering ligt op muziek in alle genres. Daarnaast zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Het Zomerparkfeest is een zomerse cultuurcocktail van formaat die Venlo op de kaart zet. Al 36 jaar lang!

Het Zomerparkfeest programmeert al een aantal jaren aan de hand van een thema. In 2011 was dit thema: Let’s Play! Dit thema heeft alles te maken met geloof in eigen kunnen, niet omkijken en een gewoon-doen-mentaliteit. Let’s Play! staat voor: onbevangenheid, in het moment zitten, speelsheid en durf. Zowel programmatisch als organisatorisch.

Het Zomerparkfeest zoekt altijd een balans tussen gevestigde namen en vernieuwing. Acts als Kaizers Orchestra, Infadels, en Paolo Nutini zorgden in het verleden voor legendarische optredens in het park voordat zij internationaal doorbraken. Ook is het Zomerparkfeest het eerste festival in de regio dat nieuwe dance-stromingen als minimal en dubstep programmeerde. Daarnaast is het een familiefestival met een jeugdprogramma, een picknickmiddag en een speciale seniorenmiddag.

Het ZPF levert een belangrijke bijdrage aan de pop- en muziekcultuur van de gemeente Venlo en omstreken. Als poppodium dragen we dat uiteraard een warm hart toe. In januari 2012 werd de bestaande samenwerking en relatie al verstevigd door een ZPF Speelt Door (afkomstig van het thema 2011: Let's Play) wintereditie te organiseren in poppodium Perron 55. 

Een greep uit het mooie programma van de komende editie:

- Blaudzun
- Gers Pardoel
- Om Unit
- Rats on Rafts
- Rowwen Hèze
- Tommy Ebben & The Smalltown Villains

Benieuwd naar het volledige programma? Kijk dan snel op de ZPF website. 

social media: @zomerparkfeest

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer