NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

Voodoo Boogie + support: Sunday Zombies & the Brain

Locatie
Grote zaal
Aanvang
aanvang 21:30
Open
open 20:30
Prijs
vvk: € 7.50
deur
deur: € 10.00
Genre
Pop/Rock
Luister
Status
Tickets

Voorprogramma wordt verzorgt door Sunday Zombies & the Brain en het duo Cees & Mees.

Voodoo Boogie

Een vette, meeslepende sound creëren, dát is het opzet wanneer Voodoo Boogie in 2004 de stekker inplugt. Geen evidentie, met vier muzikanten die vanuit hun verschillende achtergronden élk hun inbreng willen. Toch heeft hun visie om samen fantastische muziek te maken, één groot raakvlak: grooven. Songs waarin je je kunt verliezen, die je in trance kunnen brengen en je zelfs even van de wereld helpen. In 2008 verschijnt het eerste volwaardige album, 'Losing My Cool', waarvoor de producer in eigen rangen gezocht én gevonden wordt (Rob Vanspauwen, o.m. 'DeWolff'). 'Losing My Cool' wordt een meeslepende, psychedelische plaat, zonder de relevante bluesroots te verloochenen.

 

Terwijl de aanhang blijft groeien en de live shows steeds opwindender en experimenteler worden, schakelt Voodoo Boogie in de zomer van 2010 nog een versnelling hoger. Met een nieuw doel voor ogen: hun typische sound een nieuw elan geven. Opnieuw sluit de band zichzelf op in de studio en wéér draait Rob Vanspauwen aan de knoppen. 'This Ol' Storm', de tweede full-cd van Voodoo Boogie - die op 6 mei 2011 verschenen is bij REMusic -, heeft opnieuw 'groove' als sleutelwoord. Maar hoe de band ermee aan de slag gaat, is werkelijk fenomenaal. 'This Ol' Storm' klinkt tegelijk heftiger én ingetogener dan ooit! Meteen volgt er een clubtoer in Nederland, samen met labelbroeders DeWolff, en zo speelt Voodoo Boogie enkele opmerkelijke shows in o.m. Luxor Live, de Mezz, de Effenaar en de Paradiso.

Sunday Zombies & the Brain

Sunday Zombies & the Brain. “What the fuck just happened?” Was één van de reacties na het optreden in Perron55 tijdens de voorrondes van Nu of Nooit. Sunday Zombies & the Brain (een jonge 6-koppige band uit Noord-Limburg) zette Perron55 die avond helemaal op z’n kop met aanstekelijke eigen muziek. Zij hebben elkaar gevonden na podiumervaring op te hebben gedaan bij diverse regionale bands. Naar eigen zeggen spelen ze Dark Chille Funky Reggae Metal. Een zelf benoemd genre. Om een idee te krijgen, mix Deep Purple, The Doors, De Staat en de Red Hot Chilli Peppers door elkaar, doe er een jam-sausje overheen en je krijgt iets dat in de buurt komt van de muziek van Sunday Zombies & the Brain. Met hun energieke optreden laten ze hun publiek vaak vol verbazing achter.

Cees & Mees

Cees & Mees: een bandnaam kan veel zeggen. De band bestaat namelijk uit Cees Maessen (drums) en jawel, Mees Hamer (gitaar, zang). Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Vooral gedreven door passie voor muziek en de volle overtuiging om iedere zaal plat te spelen, maken ze blues zo vies en vunzig als het kan. De twee koppige band is vooral geinspireerd door The Black Keys, Son House, Led Zeppelin, Captain Beefheart en de White Stripes. Ondanks haar jonge bestaan hebben ze toch al een indrukwekkende lijst van optredens op hun CV staan. Zo stonden ze al in de Nieuwe Nor, Ernesto's Cantina, Fenix, festival D-Vers en de Spot in Middelburg. Ook hebben Cees en Mees het podium gedeeld met Gruppo Sportivo. En waren ze geselecteerd voor de welbekende bandwedstrijd 'Nu Of Nooit 2012'. Ze hebben al eerder in Perron 55 gestaan en we verwelkomen ze graag nog eens! 

social media: @Voodoo_Boogie, @SundayZombies

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer