NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

A Silent Express + Pioneers of Love & I Kissed CharlesZPF vindt dit leuk!

Locatie
Grote zaal
Aanvang
aanvang 21:30
Open
open 20:30
Prijs
vvk: € 5.00
deur
deur: € 7.50
Genre
Indie
Luister
Status
Tickets

A Silent Express

Met het liedje 'Will I Be Around' zijn is A Silent Express eind april 2010 Serious Talent. En dan gaat het rap. De Friezen hebben al een bumpy ride achter de rug. Zeker omdat ze in een oude ambulance het land door reizen. Van de Melkweg tot aan Noorderslag in Groningen. Ze begonnen misschien wel als een silent express, het is onderhand een orkaan aan geluid met alle rumoer rond de band.
De Friese popformatie heeft zich altijd door Duran Duran laten inspireren op het gebied van muziek, maar ook qua uitstraling. Voor de band was het dan ook een droom die uitkwam toen ze werden gevraagd om het voorprogramma te doen van Duran Duran tijdens hun Duitse tournee in 2012.

 

Pioneers of Love

Hoezo moet New Wave uit Groot Brittannië komen? De Pioneers of Love is een Nederlandse popgroep uit Leeuwarden met New Wave, maar dan overgoten met een bombastisch modern jasje. Ze schuwen de synthesizers niet, maar combineren het zelfs met snerpende riffs. De Pioneers of Love zijn in april 2011 zelfs Serious Talent geweest met de hit ‘Walhalla’.

 

I Kissed Charles

De Female-fronted Synthpop, met als ultiem uithangbord de energieke zangeres Charlot Henzen, maakte in 2009 al furore met debuutalbum ‘This Is Not Romantic’. Dit album werd zeer lovend ontvangen en bevatte enkele bescheiden hits en werd ondersteund door een uitgebreide club- en festivaltour. De band stond onder andere op Noorderslag, in De Wereld Draait Door en werden ze door 3fm bestempeld als Serious Talent.

In de afgelopen jaren heeft er bezettingswisseling plaatsgevonden die resulteerde in een complete nieuwe band achter Charlot. De muziek van I Kissed Charles groeide met de band mee naar een groter en volwassener geluid.
Het vernieuwde I Kissed Charles tekende dit voorjaar bij 8 Ball Music (o.a. Miss Montreal, Bertolf, Alain Clark) en is ze druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal. Begin deze zomer wordt een nieuwe single verwacht! Maar eerst een tour in juni met A Silent Express en Pioneers Of Love.

social media: @asilentexpress, @pioneersoflove, @ikissedcharles

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer