NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

Wolfendale + Are You a Lion

Locatie
Grote zaal
Aanvang
aanvang 21:30
Open
open 20:30
Prijs
vvk: € 7.50
deur
deur: € 10.00
Genre
Indie
Luister
Status
Tickets

Een een aanrader voor iedereen die afgelopen weekend bij het concert van Moss aanwezig was! Check de videoclip van Crackling Jolts van Wolfendale maar eens even.

Wolfendale maakt sferische en ietwat donkere muziek met veel samenzang. De band timmert hard aan de weg en was al te gast bij De Wereld Draait Door. Samen met Are You a Lion belooft dit een sfeervolle avond te worden.

Wolfendale

In 2001 leerden Sander en Marc elkaar kennen door hun gezamenlijke achtergrond in de film- en animatie-industrie. Ze vatten het plan op om hun film-ervaring toe te passen op het maken van een plaat. In een oud industrieel pand van Philips bouwden zij hun eigen opname-studio, The Epic Centre. Het schrijven, inspelen/opnemen, mixen en de vormgeving namen zij zoveel mogelijk voor eigen rekening. Verschillende gastmuzikanten werd gevraagd mee te werken, onder wie Martin de Wagter (Frank Boeijen), Jan van Eerd (Spinvis), Harmen de Bresser (ex-Roosbeef).

Tijdens de opnames werd de stap naar het podium al gezet. Na een succesvolle eerste show in de Effenaar en een clubtour als support voor Blaudzun toonde platenmaatschappij V2 Benelux interesse om het debuutalbum genaamd 'Foghorn' uit te brengen. De band zocht contact met de gerenommeerde mastering studio The Lodge in New York waar Joe LaPorta (Foo Fighters, Fink, Vampire Weekend) de laatste hand legde aan de plaat.

 

Are You a Lion

Are You a Lion laat zich het best beluisteren als je op je paard de zonsondergang tegemoet galoppeert. Of op de veranda met een paar vrienden, terwijl de krekels tsjirpen. Het is Amerikaans, indie en sfeervol, tot het moment dat de remmen losgaan en het gaat rocken. Muzikaal is de band schatplichtig aan bands als Midlake, the Bees, the Zutons, Feist, Fleet Foxes en The Shins.  Om daarna om het hardst te roepen dat ze toch vooral een eigen geluid hebben natuurlijk.

social media: @wolfendale, @areyoualion

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer