NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands
terug naar overzicht

Tim Akkerman

Locatie
Grote zaal
Aanvang
aanvang 21:30
Open
open 20:30
Prijs
vvk: € 10.00
deur
deur: € 12.50
Genre
Pop/Rock
Luister
Status
Tickets

Het nieuwe wapenfeit van ex Di-rect frontman Tim Akkerman is zijn album: ANNO. Een heerlijk authentieke folkpop-plaat in de traditie van bekende en minder bekende singer-songwriters uit heden en verleden. Qua sfeer, instrumentarium en compositie worden parallellen getrokken met artiesten als Simon & Garfunkel, Janove Ottesen, Josh Ritter, Thomas Dybdahl, Amos Lee en Tim Christensen.

Voor de totstandkoming van ANNO heeft Tim zich een half jaar lang teruggetrokken in een afgelegen huisje in Zeeland, de grootstedelijke hectiek van Den Haag ontvluchtend. In deze desolate omgeving heeft hij zijn ideeën van de afgelopen jaren verder kunnen kneden en uitwerken, wat duidelijk terug te horen is in de sound van het album.

 

Luisterend naar ANNO reflecteert Tim op zijn eigen plaat: “Alsof je in een bootje stapt en langs de Noorse fjorden vaart. Of een roadtrip maakt door de Canadese bergen, weg van de drukke bewoonde wereld.” Naast de sfeer van het album sluit ook de thematiek van de teksten naadloos aan bij dit gevoel. Eén van de terugkerende thema’s hierin is tijd en daarmee nauw verweven het maken van keuzes, het volgen van je hart en het dichtbij jezelf blijven in een relatief ‘gemaakte’ wereld.

Begin 2010 heeft Tim een stevige crew van rasmuzikanten om zich heen verzameld waarmee hij uitgebreid langs de Nederlandse theaterzalen tourde eind 2010 en begin 2011. Hierbij werd veel nieuw materiaal uitgeprobeerd en zijn tegelijkertijd de bouwstenen voor ANNO in een setlist gegoten. Al met al heeft die periode van nummers schrijven, bandformatie, theatertour en albumopnames een tijdsbestek van ruim twee jaar in beslag genomen.

 

Logischerwijs kwamen deze gebeurtenissen voort uit het besluit van Tim om meer en meer zijn hart te volgen; een sterke eigenschap en logische keuze van iemand die graag dicht bij zichzelf blijft. De onherroepelijke consequentie daarvan was dat hij in het voorjaar van 2009 besloot Di-rect vaarwel te zeggen. Tien jaar lang, vanaf zijn late tienerjaren tot zijn eind twintigste, was Tim frontman van de Haagse band waarmee hij lied en leed heeft gedeeld.

Dat hij op zijn 19e besloot, samen met drie vrienden Di-rect op te richten, was het natuurlijke gevolg van zijn eeuwige passie voor muziek. Al op jonge leeftijd moest en zou Tim professioneel muzikant worden. Daartoe verkoos hij op zijn 16e een elektrische gitaar boven een brommer, werkte hij reeds op zijn 15e in Cesar Zuiderwijk’s gitaarwinkel Rock Palace en spaarde hij op zijn 11e voor een drumstel.

Voorprogramma: Songs of Aran

Wat doen we met het voorprogramma? Dat is een van de basisvragen die je je als band bij het begin van de tour stelt. Je kunt ervoor kiezen met één artiest de hele tour te doen, of het af te wisselen en voor meerdere bands te kiezen. Tim Akkerman, voormalig frontman van DI-RECT en momenteel op clubtour voor de promotie van zijn nieuwe solo-album Anno, pakt het anders aan. Per provincie doet hij een oproep voor lokaal talent om zijn voorprogramma te doen. Vrijdag 27 april is het de beurt aan Songs Of Aran om voor Tim het podium op te stappen. (bron 3voor12)

social media: @timakkerman, @songsofaran

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer