NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands

Over Perron55

Perron 55 gaat dicht!

27 april is de allerlaatste activiteit van Perron 55: Eindstation. Wij sluiten definitief onze deuren om plaats te maken voor het nieuwe poppodium Grenswerk dat haar deuren opent in oktober 2014 aan de Peperstraat in de binnenstad van Venlo.

Om 23 jaar popmuziek in Perron 55 te vieren organiseren we een gratis eindfestival. Kom ook al die jaren popmuziek in Perron 55 vieren en maak van het laatste feestje ook het beste feestje wat dit poppodium ooit heeft gekend!

Heeft u vragen over de sluiting van Perron 55, dan kunt u hier uw vraag opsturen.
De repetitie ruimtes blijven in gebruik tot aan de opening van poppodium Grenswerk.

 


WIE ZIJN WIJ

Wij zijn poppodium Perron55: een podium dat een plek biedt voor nieuwe muziek. Onze organisatie bestaat uit een klein team van enthousiastelingen met een passie voor muziek en alles wat daarbij komt kijken. Bovendien hebben we een team van geweldige vrijwilligers die ons bijstaat in al onze bezigheden en al onze activiteiten voorbereidt en mede helpt uit te voeren. Kortom: wij zijn Perron55. De toonaangevende plek in Venlo als het gaat om nieuwe muziek. Een plek waar je nieuw talent kan ontdekken en andere mensen kan ontmoeten.

 

 

 

WAT ZIJN WIJ

Perron55 is een middelgroot podium voor popmuziek in Venlo en heeft als doel tegen een betaalbare prijs voor de inwoners van Venlo en omgeving een breed aanbod van hedendaagse podiumkunsten aan te bieden. Wij proberen dit doel te bereiken door onder meer het organiseren van liveoptredens en danceparty’s, het beschikbaar stellen van oefenruimten ten behoeve van bands en discjockeys en het aanbieden van opleiding- en coachingstrajecten voor muzikanten en technici. Zo worden onze vrijwilligers opgeleid tot volwaardige technici en bieden wij de ultieme opstapplaats voor een carrière binnen de muziekscene. Er vinden wekelijks liveoptredens plaats in Perron55.

Daarnaast bieden we een podium aan voor die bandjes die je nog niet vaker hebt gezien. Perron55 is altijd op zoek naar nieuwe, inventieve en unieke muziek en biedt jou de kans om nieuw talent te ontdekken. Zo hebben in het verleden bands als The Wombats en Infadels al ons podium gedeeld op één onvergetelijke avond. Dichterbij huis wist DeWolff haar eerste album bij ons te presenteren en zijn nieuwe talenten als William Fitzsimmons en Teitur al bij ons te zien geweest. Elk jaar reizen mensen vanuit heel Europa af naar ons jaarlijkse R ’n R Fest of Queensday festival waar zowel de grote namen als nieuwe talenten samen op ons podium te zien zijn. Perron55 is daarmee hét poppodium voor nieuwe muziek.

FACILITEITEN

GROTE ZAAL

Onze belangrijkste zaal heeft een capaciteit van 280 mensen. De grote zaal bevat een bar en een groot podium. Hier vindt het grootste gedeelte van onze concerten plaats. In de hal bij de grote zaal bevindt zich naast de garderobe en kassa een verwarmde rokersruimte.

BOVENZAAL

Onze bovenzaal, voorheen onze filmzaal, heeft een capaciteit van 120 mensen. Hier vinden de kleinere, intiemere concerten plaats, maar ook de gezellige dance feestjes. De bovenzaal biedt gelegenheid om te zitten. Uiteraard is er in de bovenzaal tevens een bar te vinden. 

DE ORGANISATIE:

Tim Gaal 
Directeur a.i. & Programmeur
tim@perron55.nl

René Sieben
Floormanager
rene@perron55.nl

Wieneke Lamers
Coördinator Marketing & Publiciteit
wieneke@perron55.nl

Niels Jensen
Coördinator Podium Techniek
niels@perron55.nl

Paul Driessen
Productieleider
paul@perron55.nl

Bram Jacobs
Programmeur 
bram@perron55.nl